listen live

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

7 βήματα για να ξεκινήσεις μια τέλεια μέρα




Το πρωινό “τελετουργικό” για μια ημέρα με υγεία, ευεξία και γαλήνη

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται και σίγουρα δεν έχει καμιά σχέση με το αν είναι Δευτέρα ή Σάββατο. Αν σηκώνεσαι μόνο με ξυπνητήρι, τότε προγραμμάτισέ το να χτυπάει με το αγαπημένο σου feel-good τραγούδι και θα μας θυμηθείς! Όσο για την καλή υγεία και την ευεξία σου καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, μπορείς να είσαι σίγουρη πως το πρωινό σου τελετουργικό την καθορίζει κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Δες τα 7 βασικά βήματα που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις την ημέρα σου γεμάτη ενέργεια, καλή διάθεση αλλά και ηρεμία.

1. Πιες ένα ποτήρι νερό αφότου πλύνεις τα δόντια σου. Θα σε ενυδατώσει και θα ενεργοποιήσει το πεπτικό σου σύστημα χαρίζοντάς σου καλύτερο δέρμα και πέψη. Αν μάλιστα το εμπλουτίσεις με χυμό από μισό λεμόνι θα ενεργοποιήσεις και το μεταβολισμό σου.

2. Μην τσεκάρεις το τηλέφωνο ή τα email σου για τουλάχιστον μία ώρα. Έτσι θα δώσεις χρόνο στον οργανισμό σου να ξυπνήσει σταδιακά πριν τον βομβαρδίσεις με νέες πληροφορίες.

3. Φέρε στο μυαλό σου ένα πράγμα για το οποίο νιώθεις ευγνώμων. Έτσι θα ξεκινήσεις την ημέρα σου με μια θετική σκέψη.

4. Βγες για λίγο έξω και πάρε μερικές βαθιές ανάσες. Ακόμα κι αν το “έξω” είναι το μπαλκόνι σου, ή το περβάζι του παραθύρου, έστω για 10” ανάσανε βαθιά και χαλάρωσε.

5. Κούνησε με κάποιο τρόπο το σώμα σου. Για παράδειγμα, κάνε μερικές ήπιες διατάσεις ή χόρεψε στο ρυθμό του αγαπημένου σου τραγουδιού, προκειμένου να “λαδώσεις” τις αρθρώσεις σου και να ξυπνήσεις το σώμα σου ευχάριστα.

6. Απόλαυσε ένα πλήρες και υγιεινό πρωινό. Το πρωί μπορείς να καταναλώσεις όσες θερμίδες θες, όποτε μην το σκέφτεσαι, πιες ένα καλό smoothie, φάε μια ομελέτα ή γάλα με δημητριακά και γέμισε το σώμα σου ενέργεια για ολόκληρη την ημέρα.

7. Πες μερικές θετικές δηλώσεις κοιτώντας τον καθρέφτη σου. Μερικές καλές ιδέες είναι οι εξής “Ακτινοβολώ ομορφιά, αυτοπεποίθηση και χάρη”, “Κάθε κύτταρο του σώματός μου είναι υγιές και ζωηρό”, “Αισθάνομαι υπέροχα όταν φροντίζω τον εαυτό μου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: