listen live

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Η συναισθηματική απιστία – τι ξέρεις γι’ αυτήν;


Εκτός από την φυσική και σαρκική, υπάρχει και η συναισθηματική απιστία.

Τι συμβαίνει όμως με αυτή τη μορφή απιστίας και ποια από τις δύο είναι χειρότερη;

Παρ’όλο που θεωρητικά πιστεύουμε πως ένας άνθρωπος είναι άπιστος όταν απατά αποκλειστικά και μόνο με το κορμί, η συναισθηματική απιστία είναι κατά κόρον χειρότερη και συνήθως αυτή που μας βασανίζει πιο πολύ.

Εν ολίγοις, η συναισθηματική απιστία συμβαίνει όταν στο μυαλό μας “κατοικεί”ένα πρόσωπο εκτός του συντρόφου μας.

Είναι το πρόσωπο το οποίο σκεφτόμαστε από το πρωί μόλις ξυπνήσουμε, που θα θέλαμε να ζούμε την κάθε στιγμή μαζί του,να ακούμε απλά και μόνο την φωνή του και να κάνουμε διάφορα πράγματα, “πονηρά” ή μη.

Τα ίδια ακριβώς που παλιότερα κάναμε και νιώθαμε για το σύντροφό μας.

Συνήθως αυτό που νιώθουμε δεν είναι αγάπη ή έρωτας…είναι απλώς ένας ενθουσιασμός για το καινούριο… γι’ αυτό που έλειπε από τη ζωή μας, χωρίς να το έχουμε συνειδητοποιήσει.

Η συναισθηματική απιστία, σύμφωνα πάντα με τη λογική, εμφανίζεται στη ζωή κάποιου που η σχέση του έχει παρουσιάσει “κενά”.

Αυτό το αντιλαμβανόμαστε όταν πλέον δεν υπάρχει το ίδιο ενδιαφέρον, τοπάθος και η ανάγκη να είμαστε συνέχεια μαζί.

Τα κενά αυτά οξύνονται, όταν η απόσταση της επικοινωνίας μεταξύ μας ολοένα και αυξάνεται, και έχει σαν αποτέλεσμα να βλέπουμε το σύντροφό μας να αλλάζει και να γίνεται ο απόλυτος “ξένος”.

Έτσι, λόγω του ότι αποζητάμε αυτό που μας λείπει, επενδύουμε συναισθηματικά αλλού.

Από την άλλη σε σχέσεις που δεν είναι “προβληματικές”, ή δεν περνούν κάποια κρίση, δεν υπάρχει σαφής και λογική εξήγηση για το λόγο τον οποίο συμβαίνει.

Προφανώς το άτομο με το οποίο έχουμε σχέση να μην είναι το “γραφτό” μας και εμείς απλά να μην το έχουμε αντιληφθεί.

Έτσι ακούσια, έρχεται η απιστία, με οποιαδήποτε μορφή.

Το πιο βασανιστικό στην συναισθηματική απιστία, είναι πως το μυαλό μας είναιανεξέλεγκτο και υπεύθυνο για το ότι αργά ή γρήγορα θα μας οδηγήσει είτε στο χωρισμό, είτε στην ολοκλήρωση της ερωτικής συνεύρεσης με το “τρίτο πρόσωπο”.

Κάτι που πραγματικά θα πλήγωνε πιο πολύ από το οτιδήποτε τον σύντροφό μας.

Πριν λοιπόν μπούμε σε μια τέτοια επώδυνη κατάσταση, ας βάλουμε για λίγο τον εαυτό μας στη θέση του ανθρώπου που είμαστε μαζί, να καταλάβουμε πόσο σκληρό και οδυνηρό συναίσθημα είναι να ξαπλώνει μαζί σου, να σε αγκαλιάζει, να σε φιλάει και παράλληλα στο μυαλό του να υπάρχει άλλη κι έτσι ίσως συνειδητοποιήσεις το σφάλμα που κάνεις και να το σταματήσεις όσο είναι νωρίς.

Και αν ειλικρινά νιώθεις τύψεις γι’ αυτό που συμβαίνει, η λύση υπάρχει.

Πρέπει να βάλεις επιτέλους στη σειρά τη σκέψη σου, τα συναισθήματά σου, όλες σου τις προτεραιότητες και το τι θέλεις πραγματικά από τη ζωή σου κι απ’τη σχέση σου.

Μια διεξοδική συζήτηση με το σύντροφό σου για να δείτε το λόγο που έχετε απομακρυνθεί και αποξενωθεί ο ένας από τον άλλον, θα σας βοηθήσει να κάνετε μια νέα αρχή έτσι ώστε να ερωτευτείτε ξανά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: