listen live

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Και αυτός είναι ο σκοπός της ανθρώπινης ζωής

Κάποτε, μια ομάδα από 50 άτομα, παρακολουθούσε ένα σεμινάριο. Ξαφνικά, ο ομιλητής σταμάτησε και αποφάσισε να κάνει μια ομαδική δραστηριότητα. Άρχισε να δίνει σε κάθε άτομο ένα μπαλόνι. Κάθε ένας ζητήθηκε να γράψει το όνομά του / της σε αυτό, χρησιμοποιώντας ένα μαρκαδόρο. Στη συνέχεια, όλα τα μπαλόνια συλλέχθηκαν και τοποθετήθηκαν σε ένα άλλο δωμάτιο.
Στη συνέχεια οι σύνεδροι οδηγήθηκαν σε εκείνο το δωμάτιο και τους ζητήθηκε να βρουν το μπαλόνι που είχε το όνομά τους σε αυτό, μέσα σε πέντε λεπτά. Όλοι ψάχνουν μανιωδώς για το όνομά τους, συγκρούονται μεταξύ τους, σπρώχνοντας γύρω από τους άλλους και δημιουργήθηκε το απόλυτο χάος. Στο τέλος των πέντε λεπτών κανείς δεν είχε βρει το δικό του μπαλόνι.
Μετά από αυτό, ο συντονιστής ζήτησε ο καθένας να συλλέξει τυχαία ένα μπαλόνι και να το δώσει στο πρόσωπο του οποίου το όνομα είναι γραμμένο σε αυτό. Μέσα σε λίγα λεπτά ο καθένας είχε το μπαλόνι με το όνομά του.
Ο ομιλητής ξεκίνησε ακριβώς από αυτό το παράδειγμα για να εξηγήσει αυτό που συμβαίνει στη ζωή μας. Ο καθένας μανιωδώς αναζητεί την ευτυχία γύρω του, χάνεται στο ψάξιμο και δεν ξέρει πού είναι.
Η ευτυχία μας έγκειται στην ευτυχία των άλλων ανθρώπων γύρω μας. Δώστε τους την ευτυχία τους και θα πάρετε τη δική σας ευτυχία.
Και αυτός είναι ο σκοπός της ανθρώπινης ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: