listen live

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:

ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:

1. Αναγνώρισε τις αρνητικές σου σκέψεις. Συχνά είναι δύσκολο να αντιληφθείς τις αρνητικές σκέψεις ή τα καταστροφολογικά σενάρια που κάνεις, γιατί γίνονται τόσο αυτόματα που μοιάζουν σαν κομμάτι του εαυτού σου. Κράτα ένα ημερολόγιο όπου θα καταγράφεις τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζεις, καθώς και τις αρνητικές σκέψεις που πυροδοτούν.

2. Έλεγξε το κατά πόσο οι αρνητικές σου σκέψεις ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, βάσει πάντα ενδείξεων. Μήπως υπάρχει και κάποιος άλλος τρόπος για να ερμηνεύσεις το ίδιο γεγονός; Ποιος τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης είναι πιο εποικοδομητικός;

Ένα παράδειγμα:
ΓΕΓΟΝΟΣ: Τηλεφώνησα στην φίλη μου την Ελένη και δεν το σήκωσε
ΣΚΕΨΕΙΣ: «Μάλλον με θεωρεί βαρετή», «Προσπαθεί να με αποφύγει ευγενικά», «Ποτέ δεν θα αποκτήσω μία πραγματική φίλη»
ΝΕΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ: «Η Ελένη μου προτείνει πολλές φορές να βγούμε παρέα», «Είναι πιθανό να είχε δουλειά και να με καλέσει αργότερα»

Αντί να συνεχίσεις να βλέπεις τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούσες μέχρι σήμερα, αμφισβήτησε την κάθε αρνητική σου σκέψη και δες εάν μπορείς να υιοθετήσεις εναλλακτικές σκέψεις που ταιριάζουν στην περίπτωσή σου, αλλά αντανακλούν μια πιο θετική θεώρηση των πραγμάτων.

3. Αντικατάστησε τις σκέψεις σου με νέες, πιο θετικές. Ψάξε για τα οφέλη από κάθε κατάσταση, ακόμα και από την πιο άσχημη. Κάνε σκέψεις που να ανταποκρίνονται μεν των περιστάσεων, αλλά που θα είναι λιγότερο φορτισμένες αρνητικά. Σε αυτό μπορεί να σε βοηθήσει και η θετική διατύπωση των σκέψεών σου. Πες, για παράδειγμα, «Μπορώ να τα καταφέρω, αλλά θα χρειαστεί προσπάθεια», αντί «Δεν μπορώ να το κάνω».

Μπορεί να μην το πιστεύεις, αλλά ο διαφορετικός τρόπος που διατυπώνεις τις σκέψεις σου είναι ικανός να σου αλλάξει τη ζωή! Δοκίμασέ το!

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΜΕ 22:00
ΣΤΟΝ HEARTBEATRADIO ME THN EVIE PRIDE 

Δεν υπάρχουν σχόλια: